Echipa de robotică H-tech: 5 ani de pasiune și dedicare

5 ani, 2000 de zile, aproape 10000 de ore de muncă și sute de nopți dedicate îmbunătățirii robotului. Asta a însemnat pe scurt muncă echipei de robotică H-tech de la fondarea ei și până în prezent. Ideea a pornit în 2018 de la câțiva elevi cu un vis în minte, acela de a arăta ce înseamnă pasiunea pentru inginerie și tehnologie și a o împărtăși cu ceilalți colegi.

Elevii participă în fiecare an la First Tech Challenge, o competiție globală de robotică pentru elevi de liceu, care îi ajută să dezvolte abilități STEM, să își exploreze pasiunea pentru tehnologie și să devină lideri și inovatori în domeniul tehnologic. La liceul nostru, participarea la FTC reprezintă o oportunitate pentru elevii noștri să învețe și să aplice concepte tehnice complexe, să își dezvolte abilitățile de lider și să lucreze în echipă. FTC îi pregătește pentru cariere viitoare în domeniul tehnologic și contribuie la dezvoltarea viitoare a tehnologiei.

De la înființare, echipa a făcut progrese semnificative și a obținut mai multe premii la diferite etape ale competiției de robotică:

  • Premiul III Think Award în 2023, acordat echipei care demonstrează o abordare creativă și inteligentă a planificării și dezvoltării strategiilor de joc, inclusiv a utilizării eficiente a resurselor disponibile și a colaborării între membri
  • Premiul III Innovate Award, acordat în 2021 pentru inventivitatea în construirea robotului.
  • Premiul I Control Award, pentru precizia din perioadă autonomă în 2018;

Pe parcursul întregului an școlar, H-tech primește noi elevi spre a intra în echipă, pentru a ajuta la evoluția acestora și a-i canaliza către pasiunea pentru știință și inovații. Chiar și cei lipsiți de experiență sunt invitați să se alăture, membrii vechi se ocupă permanent cu organizarea cursurilor de pregătire pentru mecanică, programare și proiectare 3D.

Pe lângă implicarea în competiții, echipa H-tech desfășoară și alte activități pentru a încuraja interesul pentru tehnologie și inginerie în rândul tinerilor. Astfel, organizează ateliere pentru elevii din școli din București, derulează campanii de ecologizare și participă la evenimente de promovare a științei și tehnologiei.